Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az almatöltelékhez:

5-6 dkg zsemlemorzsa
30 dkg cukor
1,25 kg alma
1/2 kiskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja

A diótöltelékhez:

6-8 dkg mazsola
50 dkg darált dió
2 dl víz
40 dkg cukor

A máktöltelékhez:

6-8 dkg mazsola
50 dkg darált mák
2 dl víz
40 dkg cukor

Tésztához:

2 dl hideg víz
1 dkg élesztő
7-8 dkg cukor
1 kiskanál só
38 dkg Rama
60 dkg liszt
1 tojás (a kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet 35 dkg Ramával elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután négy egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy egy kisebb, 25 x 40 centis peremes tepsit kibélelhessünk vele. Sütőpapírral bélelt vagy Ramával kikent tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon (180 fokon), kb. 10 perc alatt elősütjük. Ugyanígy még egy lapot félig megsütünk. A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük, mazsolával is gazdagíthatjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A diótölteléket ugyanígy készítjük el. A tepsit kikenjük Ramával, majd egy tésztalapot belesimítunk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk, egy elősütött tésztalapot ráfektetünk. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk. Az almatöltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk, s mielőtt levet eresztene az előzőekre rétegezzük, végül az utolsó, kinyújtott tésztalapot ráfektetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lángon (220 fokon) kb. 32 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel.

Tálalás

Ha van itthon,akkor szoktam csokit is tenni a tetejére.
Flódni Flódni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
99 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!