Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni pohárdesszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Mákos réteghez:

50 g őrölt mák
100 ml tej
1-2 teáskanál méz

Almás réteghez:

2 darab nagy alma (kb. 250 g)

Diós réteghez:

80 g finomra őrölt dióbél

Töltelékhez:

500 ml hideg tej

Díszítéshez:

1 darab felvert tojás (M-es) a kenéshez
2 evőkanál kristálycukor
30 g durvára vágott dióbél

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A tejet felforraljuk, belekeverjük a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint mézzel édesítjük. Forrás után hozzáadjuk az őrölt mákot, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg teljesen fel nem szívja a tejet, majd hűlni hagyjuk. Az őrölt dióbelet citromhéjjal elkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd az almahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve, éppen egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk és hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. A tésztából kiszaggatunk 12 korongot (átmérőjük legyen valamennyivel kisebb, mint a desszertes poharak szája), a maradék tésztából karácsonyi formákat, pl. csillagokat szaggatunk ki. A kiszaggatott formákat a felvert tojással megkenjük. A kristálycukrot és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a korongokat megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a formákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémpudingport – a csomagoláson leírtak szerint – kézi habverővel kb. 3 percig keverjük. Kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a mákot, a másikhoz pedig a diót. A desszertes poharak aljába 1-1 tésztakorongot helyezünk. Erre kanalazzuk ízlés szerint felváltva a mákos, a diós és az almás tölteléket további 2-2 tésztakoronggal.

Díszítés:
A desszertek tetejét leveles tészta csillagokkal és kevés dióbéllel díszítjük.

Tipp:

Ha marad még leveles tészta kekszünk, tálaljuk ropogósként a pohárdesszertek mellé.
Flódni pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!