Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foci lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

A kivi lekvárhoz:

750 g kivi (előkészítve mérjük le)

A kókusz-dinnye lekvárhoz:

600 g sárga héjú mézdinnye (előkészítve mérjük le)
100 g kókuszreszelék
100 g cukor

Az eper lekvárhoz:

750 g eper (előkészítve mérjük le)

Elkészítés

Előkészítés:

A Befőzőcukorból 250 -250g-ot, a cukorból és a kókuszreszelékből 100-100 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Kiwi lekvár:
A kiwit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, 750 g-ot kimérünk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket 1/3 részig megtöltjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Kókusz-dinnye lekvár:
A dinnye héját levágjuk, a magját kanállal kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk, 600 g-ot kimérünk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, hozzáadjuk a kimért kókuszreszeléket, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kiwi lekvárra rétegezzük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Eper lekvár:
Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kókusz lekvárra rétegezzük. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.

Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a három réteg!
Foci lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!