Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fonott kalács

40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 csipet só
12 g friss élesztő
2.7 dl langyos tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaóport és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott élesztő, a maradék tej. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre vágjuk. Kisodorjuk a szálakat, és hármas fonásba összedolgozzuk. Egy kivajazott sütőformába tesszük, és meleg helyen hagyjuk még 30-40 percig kelni. Megkenjük felvert tojással, úgy pihen. Sütés előtt újra átkenjük, és közepes lángnál kb. 25 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, érdemes egy darab sütőpapírral letakarni, nehogy megégjen, mire a belseje átsül. A formából kivéve rácsra tesszük, hogy az alja is szellőzhessen hűlés közben.

Tálalás

Egy négy tagú család számára elegendő mennyiség reggelire vagy uzsonnára.

Alternatív elkészítés

Ha van kenyérsütő gépünk, nyugodtan pakoljuk bele a hozzávalókat, és egy dagasztás-kelesztés program lefuttatása után már nincs más dolgunk, mint kicsit átgyúrni, formázni és sütni a kalácsot.
Nem csak formában süthető, sima tepsibe is betehetjük egy sütőpapírra, nem veszíti el a formáját.
Eddig mindig csak egy nagy kalácsot készítettem, tegnap viszont három kicsit fontam abból az adagból.
Fonott kalács Fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!