Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forrázott fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Forrázott fánk

20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy fazékba beleöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a zsírt és a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró hozzáadjuk egyenként a tojásokat és mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük.
A kidolgozott tésztát enyhén megsózzuk. 1-2 órát pihentetjük.
Egy lábasban olajat forrósítunk. Kanállal diónyi nagyságú tésztadarabokat szaggatunk bele, de csak nagyon gyéren, mert a fánkok nagyra nőnek (ez nálam nem minden esetben történt, így de az íze ugyanolyan!). Először befedve sütjük, megfordítás után pedig fedő nélkül. A zsír ne legyen túl forró, mert akkor nem nőnek meg a fánkok. Így mérsékelt tűzön a fánkok 8-10 percig sütve felrepedeznek és megdagadnak. A fánkokat lyukas lapáttal kiszedjük, a zsírt jól lecsurgatjuk, vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.
Forrázott  fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!