Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forrázott fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Forrázott fánk

20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
csipet só

Elkészítés

Elkészítés

Egy fazékba beleöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a zsírt és a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró hozzáadjuk egyenként a tojásokat és mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük.
A kidolgozott tésztát enyhén megsózzuk. 1-2 órát pihentetjük.
Egy lábasban olajat forrósítunk. Kanállal diónyi nagyságú tésztadarabokat szaggatunk bele, de csak nagyon gyéren, mert a fánkok nagyra nőnek (ez nálam nem minden esetben történt, így de az íze ugyanolyan!). Először befedve sütjük, megfordítás után pedig fedő nélkül. A zsír ne legyen túl forró, mert akkor nem nőnek meg a fánkok. Így mérsékelt tűzön a fánkok 8-10 percig sütve felrepedeznek és megdagadnak. A fánkokat lyukas lapáttal kiszedjük, a zsírt jól lecsurgatjuk, vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.
Forrázott  fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!