Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres karikák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
100 g cukor
125 g lágy Rama margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g aprított mandula
fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
fél teáskanál őrölt ánizs
fél teáskanál őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tésztához összekeverjük a fűszereket. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a fűszerkeverékből 1 késhegynyit félreteszünk), és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. Végül a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen simára gyúrjuk, és hengerré formázzuk. A tésztahengert elfelezzük, majd mindkettőt kb. 25 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot először egy 10-12 cm hosszú hengerré, majd karikává formázzuk. A karikákat tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A karikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Díszítés: A porcukrot összekeverjük a félretett fűszerkeverékkel, és megszórjuk vele a még meleg karikákat.

Tippek:

A karikákat elkészíthetjük kész fűszerkeverékkel is.
Ha csak egy tepsink van, előkészíthetjük a süteményeket sütőpapíron is. A karikákkal tele rakott sütőpapírt csak a tepsibe kell húzni.
Ha a tészta túl puha, tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a karikák kb. 3 hétig tárolhatók.
Fűszeres karikák

Hozzászólások

F
Furtenbacher Edina
Dátum 2020. December. 06. 12:40
Nem akart össze ragadni karikává a tészta, szóval nálunk Mikulás botja készült :) Mézeskalács fűszerrel készült, nagyon finom lett. Gyorsan kész, a kislányok is tudtak segíteni a formázásban.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!