Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres karikák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
100 g cukor
125 g lágy Rama margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g aprított mandula
fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
fél teáskanál őrölt ánizs
fél teáskanál őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors

Díszítéshez:

kb. 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tésztához összekeverjük a fűszereket. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a fűszerkeverékből 1 késhegynyit félreteszünk), és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. Végül a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen simára gyúrjuk, és hengerré formázzuk. A tésztahengert elfelezzük, majd mindkettőt kb. 25 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot először egy 10-12 cm hosszú hengerré, majd karikává formázzuk. A karikákat tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A karikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Díszítés: A porcukrot összekeverjük a félretett fűszerkeverékkel, és megszórjuk vele a még meleg karikákat.

Tippek:

A karikákat elkészíthetjük kész fűszerkeverékkel is.
Ha csak egy tepsink van, előkészíthetjük a süteményeket sütőpapíron is. A karikákkal tele rakott sütőpapírt csak a tepsibe kell húzni.
Ha a tészta túl puha, tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Jól záró dobozban a karikák kb. 3 hétig tárolhatók.
Fűszeres karikák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!