Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye golyó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenye golyó

0,5 kg gesztenye massza (két csomag cukrozott)
1,4 dl tejszín
16 dkg darált keksz
16 dkg Rama
Cukrozott meggybefőtt
1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés

Elkészítés

A gesztenye masszát felolvasztjuk (Én általában reggel kiveszem a mélyhűtőből és délre ki is olvad)
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.

Tálalás

Én mindig szoktam venni mini muffin papírokat (arany mutat a legjobban) és abba teszem őket bele. Így nagyon gusztusosak lesznek, és egy házibuli alkalmával kényelmesen ehetőek.
Gesztenye golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!