Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés papucs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés papucs

1 csomag leveles tészta
25 dkg gesztenyemassza
rum (ízlés szerint)
Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
5 dkg margarin

Szóráshoz:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasszuk, és kinyújtjuk 1/2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval kiszaggatunk a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle. A tészta 40 dkg-os. A gesztenyemasszát is kiolvasztjuk, és kikeverjük a puha margarinnal, a cukorral és rummal. Kis halmokat rakunk a tészta közepére, és behajtjuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon széjjel, majd sütés közben. Ezután zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. Frissen a legjobb.
Gesztenyés papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!