Gluténmentes töktorta
Hozzávalók
Pite forma: (Ø 28 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
Gluténmentes töktorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Pite forma: (Ø 28 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?