Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors ketchup

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 db 500 ml-es üveghez:

1000 ml paradicsomlé (100 %-os)
150 ml ananászlé (100 %-os)
100 ml vörösborecet
2 evőkanál worcester szósz
2 evőkanál paradicsompüré
2 késhegynyi cayenne bors
2 késhegynyi őrölt bors
½ rúd fahéj
1 darab csillagánizs
1-2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1-2 késhegynyi őrölt jamaikai szegfűbors
1-2 babérlevél

Elkészítés

Előkészítés:

1000 ml paradicsomlevet és 150 ml ananászlevet kimérünk.

Elkészítés:

A paradicsomlevet, az ananászlevet, az ecetet, a worcester szószt, a paradicsompürét és az összes fűszert a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Az egészet kevergetés közben felforraljuk, és állandó keverés mellett legalább 10- 15 percig rotyogva főzzük. Főzés után a babérlevelet, a fahéj rudat és a csillagánizst eltávolítjuk, illetve ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot is leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twistoff befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Alternatív elkészítés

Vörösborecet helyett használhatunk paradicsomecetet is.
A fahéjat, az ánizst és a babérlevelet papírzacskóba tesszük, jól lezárjuk és belefőzzük; így később könnyebben eltávolíthatjuk a fűszereket.
Gyors ketchup

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!