Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-pikáns lepény szőlővel és kecskesajttal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

500 g kenyérliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
350 ml langyos víz

Feltéthez:

300 g fehér és piros szőlő
100 g salottahagyma
300 g tejföl
1 evőkanál friss kakukkfű, felaprítva
őrölt fekete bors
50 g fenyőmag
100 g füstölt, sovány, kockázott sonka
100 g friss kecskesajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Élesztős tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Két sütőpapírdarabot a sütőlemezünk méretére vágunk. A sütőt, benne a sütőlemezzel előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Feltét:
A szőlőket megmossuk, elfelezzük, szükség esetén kimagozzuk. A salottahagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A tejfölt a kakukkfűvel összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A tésztát jól belisztezett munkafelületen még egyszer, röviden átgyúrjuk. Elfelezzük, és a feleket kb. akkora ovális formára nyújtjuk, mint a sütőlemezünk. A tésztadarabokat a sütőpapírokra helyezzük, szükség esetén még egy kicsit nyújtunk rajtuk (ha a tészta kissé összeugrott).

A tésztadarabokat megkenjük a tejfölös keverékkel. Ezután rátesszük a szőlőszemeket, a salottakarikákat, a fenyőmagot, a sonkát és a kecskesajtot. A lepényeket további 20 percen keresztül meleg helyen kelesztjük. Az egyik lepényt áthúzzuk az előmelegített sütőlemezre, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 14 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A lepényt áthúzzuk egy deszkára, majd a 2. darabot hasonlóképpen megsütjük. Végül ízlés szerint megszórjuk aprított kakukkfűvel.

Tippek:

A lepények sonka nélkül is nagyon finomak.
Sonka helyett vékonyra szeletelt szalámit is választhatunk.
Gyümölcsös-pikáns lepény szőlővel és kecskesajttal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!