
Gyümölcsös zebra-sajttorta



Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.


Gyümölcsös zebra-sajttorta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Csatos tortaformához (ø 26 cm):
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel összegyúrjuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk és villával többször megszurkáljuk. Rácsatoljuk a tortaforma szélét és a sütő alsó részében elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaformát sütőrácsra tesszük és az alját hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
A maradék tésztából egy rudat formázzuk, majd peremként használva nyomkodjuk a tortaforma széléhez, hogy kb. 3 cm magas peremet kapjunk.
Töltelék:
A túrót, tejfölt, a cukrot és a tojást összekeverjük, majd megfelezzük a tölteléket. Az egyik felébe a vaníliaízű pudingport, a másik felébe pedig a csokoládés pudingport keverjük. Felváltva egyenként 4 evőkanál világos és sötét túrómasszát adagolunk a tortaforma aljába, közvetlenül egymásra (1. ábra). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma szélét. A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére:
A süteményt kivesszük a formából. A málnát és a szedret szemezzük, majd beborítjuk vele a süteményt. A málnazselét egy kis főzőedényben felfőzzük és megkenjük vele a gyümölcsöket.
Tippek:
A Zebra-sajttorta gyümölcsök nélkül is nagyon ízletes.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?