Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Horvát fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
1 csipet só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
250 g búzaliszt

Sütéshez:

étolaj

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Horvát fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
Az egész tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vanillincukrot és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Az olajat és a rum aromát rövid idő alatt belekeverjük. A lisztet rövid idő alatt beledolgozzuk, konyhai robotgéppel(dagasztó spirál), míg puha tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerve legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben az olajat nagy serpenyőben kb. 175 °C-ra forrósítjuk. Akkor elég forró, ha az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkeznek.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 2 vagy 6 cm széles csíkokra vágjuk. A keskeny csíkokat elfelezzük, és masnit készítünk belőle. A széles csíkokat ferdén tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk.
A masnik és/vagy rombuszok mindkét oldalát adagonként forró zsírban aranybarnára sütjük. Sütőrácson lecsöpögtetjük, és még forró megszórjuk porcukorral a Horvát fánk farsangi sütemény tetejét.
Horvát fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!