Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jeges gyümölcs-bomba

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

40 g cukor
2 evőkanál víz
kb. 1 kg görögdinnye
1 őszibarack vagy nektarin
2 kajszibarack
2 evőkanál limelé vagy citromlé
150 ml gyömbér üdítő

Ezenkívül:

kb. 125 g áfonya (fekete áfonya), málna vagy más bogyós gyümölcs
fa nyárs
kb. 500 ml gyömbér üdítő

Elkészítés

Előkészítés:

A cukrot és a vizet egy kis edényben felfőzzük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd lehűtjük. A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, feldaraboljuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. A barackot vagy nektarint és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsdarabokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet pürésítjük. A gyümölcsmasszát formába tesszük és 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, közben időközönként villával átkeverjük.

A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.

Tippek:

Mini gyümölcsös pálcikás jégkrém:
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.

Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.

Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.

Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.

A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
Jeges gyümölcs-bomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!