Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás táskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

100 ml tej
450 g búzaliszt
1 csapott teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
350 g burgonya (porhanyósra főve)

Töltelékhez:

250 g káposzta
100 g szalonna (felkockázva)
1 evőkanál Rama Vajas íz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
1 teáskanál curry
frissen őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
pohár 20 %-os tejföl (150 g)
50 g zúzott mogyoró vagy dió

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej

Szóráshoz:

őrölt kömény

Elkészítés

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.

Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Tipp:

A sütemény tésztája lefagyasztható.
Káposztás táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!