Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi sonkás nyárs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

100-150 g vékonyra szeletelt gépsonka
ízlés szerint 1-2 evőkanál mustár
2 közepes, piros alma
20 darab saslikpálca (fa)

Díszítéshez:

4 ág friss kakukkfű

Elkészítés

Előkészítés:

A fa nyársakat hideg vízben legalább 10 percig áztassuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, némi mustárral megkenjük, majd a vékonyra szeletelt sonkával beborítjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén kb. 20x2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy csík sonkás-tésztát kígyót formázva nyársra húzunk (1. ábra). A sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 35x40 cm) helyezzük a „kis fenyőfákat”. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült tésztát hűlni hagyjuk. Megmossuk a kakukkfűvet és az almát. Az almák héját tetszés szerint levághatjuk, majd körülbelül 5 mm vastagra szeleteljük az almát. Szaggassunk ki kb. 20 csillagot, és tegyük őket minden egyes nyárs tetejére. A száraz kakukkfűvet morzsoljuk szét és szórjuk a tésztára.

Tipp:

Tetszés szerint mustár helyett használhatunk ketchupot vagy majonézt.
Karácsonyi sonkás nyárs Karácsonyi sonkás nyárs

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:14
Ez nagyon ötletes!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!