Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás kekszrudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
75 g lágy Rama margarin
35 g cukor

Karamellás mázhoz:

100 g omlós vajkaramella
50 ml habtejszín

Díszítéshez:

2-3 darab vajkaramella

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás máz:
A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A tölteléket a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.

Tippek:

Legjobb, ha a süteményt fogyasztás előtt egy nappal készítjük el.
Légmentesen záró dobozban a sütemény egy hétig tárolható.
Karamellás kekszrudak

Hozzászólások

H
Horváth Éva
Dátum 2020. December. 08. 19:29
Kedves Mindenki, illetve aki majd válaszol nekem! A karamellával van gondom. Szerezzek be karamell ízű csokoládét (mint írták) vagy karamell cukorkát? Kaphatnék esetleg egy karamellkrém receptet? Üdvözlettel és szép Karácsonyt kíván Horváth Éva eva.egri53@freemail.hu

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!