Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus tiramisu

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

500 g mascarpone
100 ml tej
50 g cukor
4 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
125 g erős, hideg presszókávé
200 g babapiskóta

Szóráshoz:

Elkészítés

Elkészítés:

Tiramisu krém:

A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.

A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.

A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.

Variáció őszibarackos tiramisura:

További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A tiramisu jó partidesszert lehet.
Klasszikus tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!