Könnyű egzotikus tekercs
Hozzávalók
A tepsihez:
Gyümölcstöltelék:
Piskótatészta:
Túrókrém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés:
Kivajazzuk a tepsit és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd rövid idő alatt a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és a sütőpapírral a tetején hagyjuk kihűlni. Csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt, ha már kihűlt.
A gyümölcstölteléket mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk és az egyik csücskét levágjuk. A gyümölcs-csíkokat hosszában a piskótalapra nyomjuk úgy, hogy maradjanak rések a tésztán.
Túrókrém:
A tejszínt 1 tasak habfixálóval és vanillincukorral keményre verjük. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túróba. A túrókrémet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, az egyik csücskét levágjuk, és a résekbe nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercset háromszögekre vágjuk és koktélcseresznyével, kivivel és ananásszal díszítve, igény szerint muffin formában és koktélesernyővel/-pálcikával tálaljuk.
Tipp:
Könnyű egzotikus tekercs
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
A tepsihez:
Gyümölcstöltelék:
Piskótatészta:
Túrókrém:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kivajazzuk a tepsit és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd rövid idő alatt a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és a sütőpapírral a tetején hagyjuk kihűlni. Csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt, ha már kihűlt.
A gyümölcstölteléket mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk és az egyik csücskét levágjuk. A gyümölcs-csíkokat hosszában a piskótalapra nyomjuk úgy, hogy maradjanak rések a tésztán.
Túrókrém:
A tejszínt 1 tasak habfixálóval és vanillincukorral keményre verjük. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túróba. A túrókrémet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, az egyik csücskét levágjuk, és a résekbe nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercset háromszögekre vágjuk és koktélcseresznyével, kivivel és ananásszal díszítve, igény szerint muffin formában és koktélesernyővel/-pálcikával tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?