Körtés-mézesfűszeres rétes
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.
Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A kihűlt Körtés-mézesfűszeres rétes süteményt porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A Körtés-mézesfűszeres rétes tetejét még felszeletelés előtt étcsokoládés tortabevonóból készült mázzal boríthatjuk, ez esetben felszeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl és megdermed a máz.
Körtés-mézesfűszeres rétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.
Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A kihűlt Körtés-mézesfűszeres rétes süteményt porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A Körtés-mézesfűszeres rétes tetejét még felszeletelés előtt étcsokoládés tortabevonóból készült mázzal boríthatjuk, ez esetben felszeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl és megdermed a máz.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?