Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos fonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35 x 40 cm):

süőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
300 ml langyos tej
50 g olvasztott margarin

Tetejére:

1 darab felvert tojás
durva szemű só
egész mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a tojást, tejet és a margarint, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.

A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyja lehűlni a fonatokat.
Kovászos fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!