Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes

1 csomag vajas-leveles tészta
5 db tojás (szétválasztva)
4,5 dl tej
1,5 dl tejszín
4 ek. kristálycukor
2 ek. keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát a hosszabbik oldala mentén félbevágom, kinyújtom akkorára, amekkora a tepsink, majd tepsiháton 180 fokon, kb. 12 perc alatt megsütöm. A lapokat kihűtjük.
Krém: a tejet, tejszínt, cukrot, keményítőt, vaníliás cukrot elkeverem, és felteszem főni. Sűrűsödés után leveszem a lángot, állandó kevergetés mellett, egyesével hozzáadom a sárgákat. Ezzel kb. fél percig főzöm, félrehúzom, majd hozzákeverem a habot is. Kicsit még főzöm. A krémet hagyom hűlni.
Magas falú tepsibe teszem egészben az egyik kisült lapot. Ráhalmozom a krémet. A másik lapot felkockázom, így kockázva teszem rá a krémre. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük.

Tálalás

Én egy kb. 20x30-as tepsin sütöttem, hűtöttem a krémest, és így nekem 12 szelet lett belőle.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni.

Alternatív elkészítés

Porcukorral megszórva, vagy karamellel leöntve tálaljuk.
Krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!