Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes Mini Profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

70 g étolaj
70 g víz
70 g búzaliszt (BL 55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
1 csipet kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Egy lábasba öntjük a vizet, a sót, a cukrot, az olajat, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzön, amíg el nem válik az edény falától (ez a resztelés). A keveréket szedjük át egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgassuk bele a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült és a sütőpor is, egy teljesen sima, egynemű masszát kell kapjunk. A masszát szedjük sima csöves nyomózsákba, és szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle kis halmokat, 4 cm-re egymástól. Mivel gőzös sütőtérre van szükség az égetett tészta sütéshez, egy permetezővel fújjunk bőségesen vizet a kinyomott halmokra. Körülbelül 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket. Sütés közben ne nagyon nyitogassuk a sütőajtót, mert különben a tészta összeesik.
A Házi Krémes krémporhoz adjuk a keményítőt, a vaníliacukrokat és a habfixálót, majd a tejjel a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész krémet 30 percre hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Ez idő leteltével, a krémet csillagcsöves nyomózsákba töltsük. A kihűlt fánkocskák tetejét éles késsel levágjuk, ha szükséges egy kicsit kimélyítsük és az üregekbe krémet töltünk, majd visszatesszük a tetejüket. Az így elkészített profiterolokat porcukorral vagy forró csokoládéval leöntve tálaljuk.

Tálalás

15-18 db

Alternatív elkészítés

A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható.
Krémes Mini Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!