Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes Mini Profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

70 g étolaj
70 g víz
70 g búzaliszt (BL 55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
1 csipet kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Egy lábasba öntjük a vizet, a sót, a cukrot, az olajat, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzön, amíg el nem válik az edény falától (ez a resztelés). A keveréket szedjük át egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgassuk bele a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült és a sütőpor is, egy teljesen sima, egynemű masszát kell kapjunk. A masszát szedjük sima csöves nyomózsákba, és szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle kis halmokat, 4 cm-re egymástól. Mivel gőzös sütőtérre van szükség az égetett tészta sütéshez, egy permetezővel fújjunk bőségesen vizet a kinyomott halmokra. Körülbelül 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket. Sütés közben ne nagyon nyitogassuk a sütőajtót, mert különben a tészta összeesik.
A Házi Krémes krémporhoz adjuk a keményítőt, a vaníliacukrokat és a habfixálót, majd a tejjel a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész krémet 30 percre hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Ez idő leteltével, a krémet csillagcsöves nyomózsákba töltsük. A kihűlt fánkocskák tetejét éles késsel levágjuk, ha szükséges egy kicsit kimélyítsük és az üregekbe krémet töltünk, majd visszatesszük a tetejüket. Az így elkészített profiterolokat porcukorral vagy forró csokoládéval leöntve tálaljuk.

Tálalás

15-18 db

Alternatív elkészítés

A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható.
Krémes Mini Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!