Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzi karácsonyi sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelethez:

A tésztához:

150 g darált mandula
225 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 db tojás (M-es méret)
150 g Rama Vajas íz (puha)
1 csipet só

A bevonathoz:

400 g szilvalekvár

Elkészítés

Előkészítés:

Egy bevonatos serpenyőben a mandulát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, és egy nagy tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandulát, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává eldolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. egy órát hideg helyen pihentetjük. A 26 cm-es csatos sütőforma alját kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: 160°C ( (előmelegítve))
sütés: 40 - 45 perc

A tészta negyedét enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint karácsonyi motívumokat, pl. fenyőfa, csillag, hold, szúrunk ki és sütőpapíron félretesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és félretesszük a sütemény peremének elkészítéséhez. A tészta 3⁄4-ét a csatos sütőforma aljába nyomkodjuk és a forma oldalát rácsatoljuk. A maradék tésztát ujjnyi vastagra formázzuk, beletesszük a sütőformába és kb. 1,5 cm magas peremet készítünk belőle a sütőforma széléhez nyomkodva.

Bevonat: A szilvalekvárt a lapon elkenjük. A kiszúrt motívumokat rátesszük. A sütőformát rácson a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük. Az elkészült süteményről a sütőforma szélét eltávolítjuk és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Linzi karácsonyi sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Kovászos adventi kalács
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Ekler fánk vaníliás tejszínhabbal
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Málnás panna cotta tekercs
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Mandulás karikák
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Citromos amaretti
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-08-26
1

Meddig tarthatók el a sütemények, desszertek?

Előfordul, hogy nem fogy el azonnal a teljes adag sütemény, vagy nagyobb vendégsereget várunk, és ezért minél több étellel, desszerttel szeretnénk előre elkészülni.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.