Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Máglyarakás

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

némi zsiradék
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Alaphoz:

8 darab szikkadt kifli (összesen kb. 400 g)
700 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)
120 g cukor

Almás réteghez:

1 kg alma
30 g margarin
40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

80 g baracklekvár

Habhoz:

5 darabtojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
50 g porcukor
80 g baracklekvár

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve

Elkészítés:

Alap:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.

Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Az almához 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
Máglyarakás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!