Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos briós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

60 g őrölt mák
30 g cukor
kevés tej

Kenéshez:

kevés margarin

Szóráshoz:

kevés egész mákszem

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírt módon a felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk atésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mákot összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és acitromhéjjal. Kevés tejjel felöntjük, hogy könnyen kenhető legyen. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A kelt tésztát kitekerjük, hat egyforma méretű téglalapra vágjuk. A téglalapokra helyezzük a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a tésztadarabokat, a végeket összenyomjuk. Az így kapott hengereket brióssá formázzuk, a végeket a briós alá hajtjuk, és a tepsibe helyezzük őket. Tíz percet pihenni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal és kevés mákszemmel díszítjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Mák helyett ízlés szerint diós töltelékkel is készíthetjük a süteményt.
Mákos briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!