Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mályvacukor bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

6 muffin papír (5 cm Ø)
6 muffin papír (3 cm Ø)

Tésztához:

60 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 evőkanál tej
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál porcukor
Mini mályvacukor

Krémhez:

90 g lágy vaj vagy margarin
30 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

2-2 egyforma méretű muffin papírt egymásba teszünk, majd belerakjuk a tepsibe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1-1 púpos evőkanál tésztát a nagy és 1-1 púpos teáskanál tésztát a kicsi muffin papírba teszünk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A muffinokat kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Marcipánfejecske formázása:
A marcipánmasszát porcukorral összegyúrjuk, és hengerré formázzuk, a felét elharmadoljuk, a másik felét pedig negyedeljük. Ebből ¼ részt félreteszünk a hajnak. A maradék 6 darabból egyenként 3-3 borsószem nagyságú golyót leveszünk, és 3 hosszúkás cseppet (2 fül és 1 farkinca) formázunk belőle. A nagy marcipándarabokat fejekké formázzuk, és egy kicsit ellapítjuk. A füleket világos dekor tollal a fejekhez rögzítjük. A szemeknek és orrlyukaknak hurkapálcikával kis mélyedéseket szúrunk a marcipánba. A szájakat óvatosan teáskanállal alakítjuk ki. Világos és sötét dekor tollal megrajzoljuk a szemeket.
A maradék marcipánból kisebb darabokat leveszünk, majd vékony rudakká sodorjuk, és óvatosan kis csigákká feltekerjük, majd dekor tollal a fejekhez rögzítjük. Formázhatunk kis hengereket is, amiket a bárányok nyakaként a fejekhez rögzítünk.

Krém:
A krémhez a vajat vagy margarint a porcukorral (habverő) összekeverjük. A krémet gömb alakban a muffinokon elkenjük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt mini pillecukorral, a marcipánfejekkel és a farkincákkal díszítjük a fotón látható módon.

Tipp:

A hajat elkészíthetjük úgy is, hogy a marcipánt fokhagymanyomón keresztül átnyomjuk.
Mályvacukor bárányok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-30
0 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
0 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
0 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!