Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

A tepsihez:

sütőpapír

A mango-mousse-hoz:

100 ml tej
1 nagy érett mangó (kb. 500 g)
500 g joghurt
75 g cukor
100 ml hideg habtejszín

A tésztához:

90 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
50 g lágy vaj
1 evőkanál tej

A díszítéshez:

kevés díszítő cukor
aprított pisztácia

Elkészítés

Elkészítés:

Mango-mousse:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és 100 ml tejbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról. A mangó 1/3 részét kockákra vágjuk, és hideg helyre tesszük. A zselatint feloldjuk (nem főzzük), majd kis idegi hűlni hagyjuk. A maradék mangót feldaraboljuk, és keverőtálba öntjük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a mangóhoz adjuk, és pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot, és kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mangópéphez, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.

A mangó-mousse felét desszertpoharakba elosztjuk, és rászórjuk a mangó-kockák felét. Rátesszük a maradék krémet. A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Időközben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát 16-20 egyforma méretű darabra vágjuk, és mindegyikből egy 5-6 cm hosszú kúpot formázunk. Egymástól megfelelő távolságra beletesszük a tepsibe, és az ujjunkkal a közepén egy kicsit benyomkodjuk. A vájatba díszítő cukrot szórunk, belenyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük. (1. ábra)

Sütési idő: 10-12 perc

A keksz-fülecskéket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mangó-mousse-t a keksz-fülecskékkel, a maradék mangódarabokkal és pisztáciával díszítjük.

Tipp:

A keksz-fülecskéket már néhány nappal előre is megsüthetjük, ilyenkor jól záródó dobozban tároljuk.
Mangó mousse Mangó mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!