
Mangós sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Joghurtos tejszínhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a citromlével felváltva röviden a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A tésztára dekoratívan elhelyezzük a gyümölcs szeleteket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A baracklekvárt egy kis edényben összekeverjük a vízzel, egyszer felforraljuk és sütőecsettel a meleg mangós sütemény tetején elkenjük. A süteményt a tepsibe hagyjuk kihűlni.
Joghurtos tejszín:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A joghurtot a másik habfixálóval összekeverjük, és a tejszínt óvatosan belekeverjük a joghurtba. A joghurtos tejszínt a mangós sütemény mellé tálaljuk.
Tipp:


Mangós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Joghurtos tejszínhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a citromlével felváltva röviden a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A tésztára dekoratívan elhelyezzük a gyümölcs szeleteket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A baracklekvárt egy kis edényben összekeverjük a vízzel, egyszer felforraljuk és sütőecsettel a meleg mangós sütemény tetején elkenjük. A süteményt a tepsibe hagyjuk kihűlni.
Joghurtos tejszín:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A joghurtot a másik habfixálóval összekeverjük, és a tejszínt óvatosan belekeverjük a joghurtba. A joghurtos tejszínt a mangós sütemény mellé tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?