Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy, nyersen eltéve

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy, nyersen eltéve

4 kg kimagvalt meggy
2 kg cukor
1 dl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet leszárazzuk megmossuk és kimagvaljuk.

Elkészítés

Az előkészített meggyet a cukorral egy mély tálban összekeverjük. Naponta többször megkeverjük ,és ezt 2-3 napon keresztül folytatjuk,közben a Na-benzonátot is hozzáadjuk. Tisztára mosott, és Na-benzonátos vízzel kiöblített és megszárított üvegekbe rakjuk, tetejére 1-2evőkanál rumot teszünk. Légmentesen lezárva hűvös helyen tároljuk. A kimaradt meggylevet üvegekbe töltve és jól lezárva eltesszük.

Alternatív elkészítés

Süteményekhez, húsokhoz, vagy nyers fogyasztásra használjuk. Én már több mint 30 éve csak nyersen rakom el a meggyet. A levet is bármire felhasználhatjuk, még szörp helyett is fogyasztható. Felbontás után visszazárva sem romlik meg!! Az üvegbe legyen elegendő lé,ne tegyünk túl sok meggyet bele,csak kicsit rázogassuk meg,és töltsük fel a lével.
Meggy, nyersen eltéve Meggy, nyersen eltéve

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!