Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy, nyersen eltéve

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy, nyersen eltéve

4 kg kimagvalt meggy
2 kg cukor
1 dl rum

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet leszárazzuk megmossuk és kimagvaljuk.

Elkészítés

Az előkészített meggyet a cukorral egy mély tálban összekeverjük. Naponta többször megkeverjük ,és ezt 2-3 napon keresztül folytatjuk,közben a Na-benzonátot is hozzáadjuk. Tisztára mosott, és Na-benzonátos vízzel kiöblített és megszárított üvegekbe rakjuk, tetejére 1-2evőkanál rumot teszünk. Légmentesen lezárva hűvös helyen tároljuk. A kimaradt meggylevet üvegekbe töltve és jól lezárva eltesszük.

Alternatív elkészítés

Süteményekhez, húsokhoz, vagy nyers fogyasztásra használjuk. Én már több mint 30 éve csak nyersen rakom el a meggyet. A levet is bármire felhasználhatjuk, még szörp helyett is fogyasztható. Felbontás után visszazárva sem romlik meg!! Az üvegbe legyen elegendő lé,ne tegyünk túl sok meggyet bele,csak kicsit rázogassuk meg,és töltsük fel a lével.
Meggy, nyersen eltéve Meggy, nyersen eltéve

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!