Meggyes-csokoládékrémes cupcake
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.
Meggyes-csokoládékrémes cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?