
Meggyes-tejszínes torta



Hozzávalók
Piskótához:
Meggyes Töltelékhez:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.


Meggyes-tejszínes torta
Hozzávalók
Piskótához:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral elkeverjük, a tojáshoz adjuk és további két percig keverve felverjük. Konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverve hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőformából eltávolítjuk, és sütőpapírral borított sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
Meggyes töltelék:
A meggyet egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, a gyümölcs levét felfogjuk, és 200 ml-t kimérünk. Az étkezési keménytőt a meggylével összekeverjük, majd megfőzzük (akár egy pudingot). Mikor már sűrűsödni kezd a massza, a meggyet is hozzáadjuk, kis ideig a meggyel együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínes krém:
A tejszínhez hozzáadjuk a zselatin fixszet és kemény habbá verjük. A mascarponét egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt is.
A piskótát kétszer vízszintesen kettévágjuk és az alsó lapot egy tortás tányérra helyezzük. A meggy felét és a krém harmadát egyenletesen elsimítjuk. Némi csokoládéreszelékkel hintjük. A középső tortalapot ráhelyezzük, enyhén rányomjuk és ugyanúgy, mint az első lapnál meggyel és krémmel töltjük, majd némi csokoládéreszelékkel hintjük. A legfelső tortalapot is ráhelyezzük, enyhén rányomjuk. A maradék krémet egyenletesen elsimítjuk, csokoládélapokkal hintjük. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?