Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes Céklatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

20 dkg liszt
8 dkg nádcukor
5 dkg méz
5 dkg olvasztott margarin
1 csipet só
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. tej

Krém:

10 dkg cékla (sült vagy főtt)
1 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 dkg aszalt áfonya (apróra vágva)
2 ek. olaj
3 dkg méz
3 dkg cukor
3-4 ek. citromlé
0,5 - 0,8 dl tej

Teteje:

málnalekvár
Dr. Oetker Hópehely fehér

Elkészítés

Előkészítés

18 cm kapcsos tortaforma.

Elkészítés

A céklát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd vékonyan szeleteljük és 2 ek. olajjal 1 csipet mézeskalácsfűszerrel összekeverjük, kis tepsiben lefedve 190 'C 40-50 percig sütjük, amíg megpuhul. (Vagy héjában meg is főzhetjük és utána daraboljuk.)
Ha kicsit hűlt hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztva pihentetjük fél órát. Kinyújtjuk fél cm vastagra és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőlük. (a maradék tésztát külön kisüthetjük.)
A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni és az elején belekeverjük, a Zselatinfixet majd félkemény habbá verjük. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni.

Tálalás

12-14 szelet
Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük és tehetjük úgy is a torta tetejére.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A cékla sütését igazítani szoktam egy nagyobb mennyiség céklasaláta sütéséhez, így egyszerre készül édes és sós finomság :)
Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!