Mézes Céklatorta
Hozzávalók
tészta:
Krém:
Teteje:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ha kicsit hűlt hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztva pihentetjük fél órát. Kinyújtjuk fél cm vastagra és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőlük. (a maradék tésztát külön kisüthetjük.)
A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni és az elején belekeverjük, a Zselatinfixet majd félkemény habbá verjük. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni.
Tálalás
Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük és tehetjük úgy is a torta tetejére.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Mézes Céklatorta
Hozzávalók
tészta:
Krém:
Teteje:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ha kicsit hűlt hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztva pihentetjük fél órát. Kinyújtjuk fél cm vastagra és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőlük. (a maradék tésztát külön kisüthetjük.)
A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni és az elején belekeverjük, a Zselatinfixet majd félkemény habbá verjük. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni.
Tálalás
Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük és tehetjük úgy is a torta tetejére.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?