Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mikulásarcok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 50 tallért (4 cm ᴓ) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Kb. 200 g fehér fondantot ételszínezékkel pirosra színezünk, esetleg belegyúrhatunk egy kevés porcukrot. A maradék fehér fondantot felvágott mélyhűtő tasak között kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és mindkét oldaláról leválasztjuk. A szakállnak ugyanazzal a kiszúróval kb. 50 darab fehér félholdat szúrunk ki. A sapka peremének vékony csíkokat vágunk. A sapkáknak ugyanazzal a kiszúróval kb. 25 darab tallért szúrunk ki. Ezeket úgy vágjuk el, hogy 2 kisebb féltallér keletkezzen. A maradék piros fondantot az orroknak kis golyókká formázzuk (1. kép). Először a sapkát, majd a szakállat, aztán a sapka peremét, végül pedig az orrot rögzítjük a kekszre a díszítő cukormázzal.

Tippek:

Egy nagy kiszúróval (kb. 6 cm ᴓ) elkészíthetjük a fondant-arcokat muffinra is vagy süthetünk nagyobb sütiket is.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 3 hétig tárolható.
Mikulásarcok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!