Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini epres cupcake

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Mini muffinformához (45 mm Ø):

kb. 10 db mini muffinpapír

Tésztához:

75 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
60 g lágy vaj, vagy margarin
1 db tojás (M-es)
2 evőkanál habtejszín

Krémhez:

kb. 10 szem eper
180 ml hideg habtejszín
kevés aprított pisztácia

Elkészítés

Előkészítés:

A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15 perc

A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:

Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Tippek:

Ha nincs mini muffinformánk, használjunk muffinonként 2-2 muffinpapírt egymásba helyezve. Tegyük sütőlemezre, töltsük meg a tésztával, és így süssük meg.

A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
Mini epres cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!