Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini Pavlova torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókokhoz:

6 darab tojásfehérje (M-es)
2 csipet só
250 g cukor
piros ételszínezék

Töltelékhez:

150 g tejföl 20 %-os
200 g krémsajt
60 g málnalekvár

Díszítéshez:

kb. 12 szem málna
kb. 24 darab Kinder Schoko Bons®
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mini Pavlova torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Habcsókokhoz:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 100-110 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.

Töltelék:
A tejfölt, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.

Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A Mini Pavlova torta sütemény tetejét egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A Mini Pavlova torta sütemény habcsók-kelyheit már előző nap elkészíthetjük, majd jól záró dobozban tároljuk.
A Mini Pavlova torta gluténmentesen elkészíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!