Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagy mézeskalács szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 3 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

400 g búzaliszt
5 evőkanál méz
150 g porcukor
125 g puha margarin
1 kávéskanál só
4 evőkanál tej
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál fahéj
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna

Díszítéshez (tetszés szerint):

1 tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
Dr. Oetker Ételszínezék
Dr. Oetker Díszítő cukormáz (fehér / piros)

Elkészítés

Előkészítés:

Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hűtőből kivett tésztából enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú hengereket sodrunk, melyet felosztunk 15-, 10-, és 5 cm hosszú részekre. A tészta részeket egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakzatot vágunk ki belőle. A szíveket a tepsibe tesszük, és szívószál segítségével 2 lyukat szúrunk ki a szalagoknak, majd a sütő középső részébe toljuk, végül a mézeskalács szíveket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szíveket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a mézeskalács szíveket.

Tippek:

Díszítéshez az egyszer használatos nyomózsákok a legalkalmasabbak.
Jól záró dobozban a mézeskalács kb. 2 hétig tárolható.
Nagy mézeskalács szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!