
Nagyi lekváros párnája



Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Nagyi lekváros párnája
Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4,5 x 3,5 cm méretű téglalapokra osztjuk. A téglalapok felét a tepsibe tesszük. 2 teáskanál segítségével mindegyikre 1-1 mogyoró nagyságú adag szilvalekvárt teszünk. A maradék téglalapokat rátesszük, és a szélein megnyomkodjuk, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rögtön megszórjuk porcukorral, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?