Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugát piramis csokoládéöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz:

A pudinghoz:

350 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g mandula (tisztított)

Az öntethez:

150 g étcsokoládé
2 evőkanál mazsola
4 evőkanál cukor
125 ml tejszín

Elkészítés

Elkészítés

A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Nugát piramis csokoládéöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!