Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ökörszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

200 ml tej
2 evőkanál cukor

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

12-14 szem meggybefőtt
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A pudingport a cukorral és 50 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk. A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a simára kevert pudingport, majd folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük, és hagyjuk kihűlni.

Tészta formázása:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40 cm-es hengerré sodorjuk. A tésztát kb. 12-14 darab egyenlő részre vágjuk, majd gombócokká formázzuk és a tepsibe helyezzük. A gombócokat egyenként kissé lelapítjuk és mindegyik közepébe egy kisebb mélyedést nyomunk. A pudingos tölteléket púpozva a mélyedésekbe töltjük, majd a tésztát egy felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A langyos sütemények tetejére egy-egy szem meggybefőttet teszünk, majd a kihűlt ökörszemet porcukorral díszítjük.

Tipp:

Tetszés szerint készíthetjük bármilyen ízesítésű pudinggal.
Ökörszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!