
Őszibarack-lime sorbet



Hozzávalók
Cukorsziruphoz:
Sorbethez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.
Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.
Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. A sorbetből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.
Tipp:


Őszibarack-lime sorbet
Hozzávalók
Sorbethez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.
Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.
Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. A sorbetből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?