Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackbefőtt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4,4 kg érett, de kemény, sárga húsú, magvaváló őszibarack
2 teáskanál (kb. 10 g) Dr. Oetker Citromsav
450 g cukor

Elkészítés

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üveget (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük. Hagyjuk megszáradni.

A barackokat alaposan megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy másik nagy edénybe pedig jéghideg vizet töltünk. Részleteiben, kb. fél percre a forró, majd pedig a jeges vízbe tesszük a barackokat. Lehúzzuk a héjukat, megfelezzük, a magokat eltávolítjuk.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a befőtt tartósítót a citromsavval, a cukorral és a vanillincukorral. Lábasba öntjük, felforraljuk. A gyümölcsöket részleteiben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újra forrásig főzzük.

A gyümölcsöket az előkészített üvegekbe helyezzük. A szirupot rámerjük úgy, hogy ellepje a gyümölcsöket. Az üvegeket celofánnal és a fedővel azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre a fejükre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tippek:

Fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, vagy csillagánizzsal is fűszerezhetjük a befőttet. Az egész fűszereket a befőttel együtt az üvegekbe tehetjük.

A felbontott befőttet tároljuk hűtőszekrényben.

A befőttes üvegeket mosogatógépben, mikrohullámú sütőben vagy sütőben is sterilizálhatjuk.
Őszibarackbefőtt

Hozzászólások

nikikoletta@gmail.com
Nikol
Dátum 2020. August. 05. 21:30
Nagyon jó recept

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!