Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns édesburgonya-gofrik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darabhoz:

Kenéshez:

némi zsiradék

Tészta:

300 g édesburgonya
250 g tönköly búzaliszt
150 g puha vaj vagy margarin
150 g tejföl
150 g újhagyma
5 db tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1-2 evőkanál szezámmag

Mártogatóhoz:

300 g tejföl
2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
frissen őrölt fekete bors
curry fűszer
némi cukor
csilipehely

Elkészítés

Elkészítés:

Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.

Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.

A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
Pikáns édesburgonya-gofrik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!