Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piramis szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 10 szelethez:

A csokis piskótához:

5 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
5 db tojássárgája
150 g búzaliszt (BL55)
1apró csipet só

A krémalaphoz:

250 g egész tojás (kb. 5 db)
250 g kristálycukor
40 g étkezési keményítő
150 g porcukor

A krém befejezéséhez:

315 g vaj

A bevonáshoz:

45%-os étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés

1. Két darab szilikonos sütőpapírt méretre vágunk. Az egyiket 30x35 cm-esre, a másikat kicsit szélesebbre, 30x37 cm-esre vágjuk.
2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani a csipet sóval, majd habosítás közben kis részletekben hozzáadjuk a cukrot, végül borotvahab állagú habbá verjük.
3. Ha jó a fehérjehab, lassú keverés közben hozzáadjuk a tojássárgákat.
4. További lassú keverés mellett hozzászitáljuk a lisztet is, és simára keverjük a piskótát.
5. A két sütőpapírra szedjük egyenlően elosztva a masszát. Az egyikre 29x32 cm-es lapot kenünk, a másikra 29x36 cm-es piskótalapot.
Figyelem! Nagyon fontos, hogy a masszát egyenletesen kenjük el, mert különben nem lesz tökéletes a végeredmény!
6. Előmelegített 200 C-os sütőben, hőlégkeverés nélkül, kb. 10 perc alatt készre sütjük a lapot. Ha kivettük 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd egy vékonyan lisztezett sütőpapírra átfordítjuk, hogy ne száradjon ki.
7. Ha kihűltek a lapok, a kisebbiket 3 darab 29x10 cm-es csíkra vágjuk. A nagyobbik lapból levágunk 2 darab 29x10-es, és 1 darab 29x13 cm széles csíkot - ez utóbbi lesz a piramis alapja.
8. Ha a piskótákat előkészítettük, nekifogunk a krém elkészítésének. A krémalap hozzávalóit egy üstbe mérjük, összekeverjük, és vízgőz fölött csípősre melegítjük - azaz addig, míg ujjunkat belenyomva csípi azt.
9. Míg melegszik az alap, a vajat alaposan habosítsuk ki.
10. A kihabosodott vajhoz adjuk hozzá a kakaóport, és azzal is habosítsuk keveset.
11. Az idő közben csípősre melegedett krémalapot vegyük le a vízgőzről, és addig habosítsuk folyamatosan, magas fordulaton, míg szobahőmérsékletűre vissza nem hűl.
12. Ha teljesen kihűlt és kihabosodott a krémalap, habosítsunk rá a vajra, majd folyamatos habosítás mellett, csurgassuk hozzá az alapot, míg egynemű krémet nem kapunk.
13. Az öt darab 10 cm széles lapot összetöltjük a krémmel, úgy, hogy hagyjunk annyi krémet, amennyivel kényelmesen át tudjuk még kenni befejezéskor a piramis mindhárom oldalát. Egyenlőre a betöltött 5 lapos hasábot tegyük hűtőbe kb. 3 órára, hogy megkössön a krém benne.
14. Ezután kivesszük a hűtőből, és ferdén félbevágjuk a hasábot. A vágás egyik éle az egyik alsó éle legyen a hasábnak, a másik a szemközti felső él.
15. Most a 6. szélesebb csíkot vékonyan kenjük le a maradék krém egy részével, és a félbevágott hasáb két felét helyezzük rá úgy a hatodik lapra, hogy egy háromszöget alkosson, melyben a lapok függőlegesen állnak. Az így kapott háromszög metszetű hasábot óvatosan nyomkodjuk össze, és a maradék krémmel kenjük át simára a felületét.
16. Tegyük ismét hűtőbe egy órára, majd rácsra helyezve, olvasztott étcsokoládéval öntsük le, hogy mindenütt befedje. Hagyjuk a csokoládét megkötni rajta, majd forró vízbe mártott késsel kb. 2,5 cm széles szeletekre vágjuk fel.

Alternatív elkészítés

Ha valakinek ismerős lenne a recept, mert látta már az interneten valahol, hát meg kell mondjam én is internetről készítettem el ezt a finom sütit. Valóban a receptet átmásoltam, hogy ne kelljen ennyit beírni saját kezűleg. mit tegyek mást, hisz tényleg e szerint a recept szerint készítettem el. DE hogy lássátok ti is, hogy valóban elkészítettem a fotókat is fölrakom, még ha nem is olyan pompásan mutat! :-) Annyi módosítást tettem, hogy az adagokat másfélre növeltem. Mindenkinek, aki elkészíti, sok szerencsét, kitartást, és tartsa be a dermesztési időt! "csípősre" nekem annyit tesz, kezem már nem állja, olyan meleg.
Piramis szelet Piramis szelet Piramis szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!