Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzacsónakok pestóval

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Feltéthez:

16 szelet pármai sonka
100 g Pesto szósz
100 g reszelt parmezán sajt

Szószhoz:

150 ml tejföl 20 %-os
4-5 evőkanál sűrített paradicsom
némi só
frissen őrölt bors
pici cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.

Sütési idő: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült pizzát még melegen tálaljuk.

Tippek:

A pesto tészták mellé is nagyon ízletes.
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
A Pizzacsónakok pestóval gazdagított ropogós, laktató finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!