Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Profiterol

12,5 dkg víz
5 dkg margarin
10 dkg liszt
2 db tojás
4 ek. cukor
3 db tojássárgája
2 pohár tej
2 ek. reszelt csoki
1 kk. liszt

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémet és a csokiöntetet korábban is elkészíthetjük, hiszen ki kell hűlnie.

Elkészítés

Égetett tészta: 125 g víz, 50 g margarin, 75 g liszt, 2 tojás. A vizet a margarinnal kis edénybe tesszük, és felmelegítjük. Amikor felforr a víz, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet. Fakanállal, és nem habverővel! Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg gombóccá nem áll össze. Ez kb. 2-3 perc folyamatos keverés. Akkor jó, amikor serceg. Hagyjuk kihűlni a tésztát. Egyesével beledolgozzuk a tojást. Én a habverőgép dagasztó "kanalait" használom, eredetileg fakanállal kellene, de az nagyon melós.
Amikor jól eldolgoztuk a tojásokat, habzsákba töltjük és sütőpapírra kis halmokat nyomunk. 250 fokon, 10-15 percig sütjük.
Krém: 1 darab tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej.
A cukrot keverjük el a sárgájával. Tegyük bele a lisztet is. Melegítsük fel a tejet, amikor már majdnem forr, habverővel keverjük a többihez. Tegyük fel a gázra, és folyamatosan kevergessük. Forrás után, még 5 percig főzzük. Majd hűtsük ki.
Csokimáz: a csokit olvasszuk fel néhány csepp tejjel. Tegyünk egy lábasba 2 darab tojássárgáját, 2 evőkanál cukrot, és 1 evőkanál lisztet, majd 1 pohár forró tejet. Ebből is főzzünk sűrűbb krémet, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Tegyük bele a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a csokit, és öntsük egy kerámiatálba. Hagyjuk kihűlni.
A krémet töltsük habzsákba, és annak a segítségével töltsük meg a golyókat. Tálalásnál öntsük le csokimázzal.

Tálalás

Nem szoktam számolni a golyókat, mert a mennyiség attól függ, hogy mekkorákat készítünk! De általában 6 adagra szoktam elosztani.

Tárolás

Öntet nélkül, dobozban, hűtőben pár napig eláll.

Alternatív elkészítés

Én csokiöntettel szoktam tálalni, de karamellel is meglocsolhatjuk.
Profiterol Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!