Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rénszarvas torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm

sütőpapír

Tésztához:

150 g porcukor
260 g búzaliszt
60 g cukor
3 egész tojás (M-es)
110 ml tej
120 ml étolaj
50 g kókuszreszelék
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltelékhez:

60 g porcukor
250 g hideg mascarpone (80%-os)
400 ml hideg tejszín (30%-os)
50 g kókuszreszelék
kb. fél teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Krémhez:

250 g vaj
200 g porcukor

Díszítéshez:

porcukor a munkafelülethez
4 db saslikpálca
fekete ételszínezék
Dr. Oetker Díszítőcukor tetszés szerint

Elkészítés

Előkészítés:

A díszítésekhez a marcipánt a kakaóval bézses-barnára színezzük. A massza kb. ¼-t levesszük, és középbarnára színezzük. A bézses-barna marcipánt kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, egy agancsot kivágunk, és az alsó végébe egy-egy saslikpálcát szúrunk. A maradék bézses-barna marcipánt kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a belső füleket cseppformában kivágjuk. A középbarna marcipánt kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a külső füleknek két nagyobb cseppet vágunk ki. A belső füleket kevés vízzel a külső fülekre ragasztjuk, és az alsó végénél egy-egy saslikpálca köré tekerjük, és összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és szobahőmérsékleten legalább 24 órát hagyjuk száradni.

A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, az aromát és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.

Töltelék:
A krémhez a porcukrot és a habfixálót összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ha a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukor-habfixáló keveréket, majd keményre felverjük. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát is.

Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.

Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk, majd az 50 g kakaót is hozzáadjuk és addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Kb. 3 púpos evőkanál krémet félretesszük. A kakaót (25 g) belekeverjük a megmaradt krémbe, és 1 evőkanálnyit félreteszünk a szemeknek. A tortát megkenjük a barna krémmel úgy, hogy a végén egyik tortalap se látszódjon ki, majd ismét hideg helyre tesszük.
Az 1 evőkanál barna krémet fekete ételszínezékkel beszínezzük, és habzsák segítségével a torta egyik felén felrajzoljuk a szemeket. Kb. 1 evőkanál világos krémet piros ételszínezékkel beszínezünk, és ugyancsak habzsák segítségével felrajzoljuk az orrot. Beleszúrjuk az előkészített orrot és agancsot. A világos krém maradékát a kakaóval bézses-barnára színezzük, és csillagcsöves habzsákkal rozettákat és pöttyöket nyomunk a fülek és az agancs közé úgy, mintha az agancs alapja lenne. Tetszés szerint megszórjuk díszítőcukorral, majd a tortát tálaljuk.

Tipp.

A krémet ízesíthetjük friss krémsajttal is. Mivel a sajt víztartalma miatt a fondantdekoráció idővel feloldódik, a tortát lehetőleg gyorsan kell elfogyasztani.
Rénszarvas torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!