Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigó Jancsi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalap:

6 db tojás
25 dkg cukor
8 ek. tej
1 pohár vagdalt dió

Krém:

1 db tojás
2 ek. liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg cukor

Glazúr:

10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Megvagdalunk egy pohár diót.

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral, a tejjel, a felfuttatott sütőporral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót, a vagdalt dió, a lisztet, majd hozzáadjuk az előzőleg keményre felvert tojásfehérjéket. Kivajazott és kilisztezett tepsibe töltjük a masszát, betesszük sülni.
A lisztből, a tojásból, a tejből pépet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kikevert margarint, a süti tetejére kenjük.
A margarint a kakaóval felolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, meghullámozzuk a tetejét mintázó segítségével.

Tálalás

Egy tepsi tésztából kijön kb. 100 darab.
8 személy jól lakik belőle .

Tárolás

Száraz és hűvős helyen tároljuk
Rigó Jancsi Rigó Jancsi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!