Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigó Jancsi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez (36x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

8 darab tojás (M-es)
160 g cukor
160 g búzaliszt
1 csipet só

Bevonathoz:

Krémhez:

500 g étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
1000 ml hideg habtejszín

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztalapot a hosszabbik oldala mentén, keresztben kettévágjuk.

Bevonat:
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Az egyik tésztalapot rácsra tesszük, a tortabevonót rácsorgatjuk, elkenjük, hagyjuk megdermedni.

Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, az olajjal együtt egy üstben vízgőz fölé tesszük, kevergetve megolvasztjuk. Félretesszük hűlni. A tejszínből 3-4 evőkanállal kimérünk, egy kis lábasba öntjük. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a tejszínhez adjuk, és felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
A többi hideg tejszínt felverjük habbá, apránként hozzáadjuk a zselatinos tejszínt és az olvasztott csokoládét, simára keverjük. A krémet a másik piskótalapra simítjuk, majd a tetejére helyezzük a csokoládéval bevont piskótalapot. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel 6x6 cm-es kockákra vágjuk a sütemény.

Tipp:

Szebben szeletelhető a sütemény, ha a csokoládéval bevont piskótát, forró vízbe mártott késsel, előre felkockázzuk, majd így helyezzük a krémes rétegre.
Rigó Jancsi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-30
0 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
0 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
0 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!