Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

30 dkg liszt
csipet só
1 csipet fahéj
4 db tojás (nagyobb)
25 dkg cukor
2 dl olaj
5 dkg dió (finomra darálva)
5 dkg dió (durvára darálva)
1 citrom reszelt héja
1 ek. rumaroma
1 darab közepes cukkini (kb 40-45 dkg)

TETEJÉRE:

1 tábla Katica tejcsoki
30 ml tej
fél kk. rumaroma

Elkészítés

Előkészítés

A cukkinit meghámozzuk, a magos részt eltávolítjuk, és aprítógépbe apróra vágjuk, vagy a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.

Elkészítés

Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaót, a sót, a cukrot és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.

Tálalás

24 db kocka lett belőle.

Alternatív elkészítés

Nem lehet benne érezni a cukkinit, viszont kellemesen "szaftos"lesz tőle a süti.
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!